Školení s Mudr. Máriou Páľovou

Chtěla bych se s vámi podělit o pár informací ze školení s Mudr. Máriou Páľovou, které vám pomůžou zkvalitnit si zdraví.

Co se jedlo kdysi? A co jíme dnes?

Jedli se čerstvé potraviny, všechno se pěstovalo a chovalo. Dnes se všechno kupuje a má záruční dobu. Například Coca cola obsahuje kyselinu fosforečnou, která konzervuje, aby se nešířily kvasinky a plísně. Konzervační látky zlepšují barvu, chuť a jsou proti plísním. Podívejme se na hodnoty živin v potravě  teď a 20 let zpět. Má o 70-80% míň živin. Kyselé deště padají na půdu a působí jako kyselina, která vtéká do půdy a bere z ní živiny. Denně musíme doplnit 53 druhů látek do těla.

Co děláme každý den?

Myjeme se. Čistíme se zuby. Uklízíme. Stejně důležité je čistit naše tělo zevnitř. Ano. Jsou různé čistící čaje a kůry. Jak dlouho to ale vydržíte? Den, dva, týden? Naše tělo je z buněk. Té se pořád regenerují a vznikají z toho, co tělu dáme.

Voda.

Potřebujeme vodu. Jsme složeni ze 60-70% z vody. Měli bychom přijmout  4 dcl vody na 10 kg váhy. A kdy pít? Ráno! Den začínáme vodou. Může být i voda s citrónem. Taky si můžeme dát i malé množství minerálky, ale bez bublin a sodíku. Nedávejte dětem čaje! Proč pít, když nemám žízeň? Když nepijeme, tělo si bere vodu z mezibuněčného prostoru a pak z krve. Až když si tělo vezme 7-8% vody z krve, až pak máme žízeň. Při nedostatku vody se nám začne vysušovat kůže, vlasy, praskají paty, potíme se… Naše ledviny přefiltrují až 200 litrů krve za den. Ledviny nebolí, protože nemají nervové zakončení. Otékají a tlačí na pouzdro, ve kterém jsou a pak to pociťujeme jako bolest na křížích. Nedostatek vody můžeme pozorovat u lidí, kteří mají tmavé kruhy pod očima, mají sny o vodě, moč je tmavá a zapáchá a začne jim stoupat krevní tlak. Tudíž jednou z příčin vysokého krevního tlaku je nedostatek vody. Až když jsou ledviny ze dvou třetin poškozené, až tehda se zvýší krevní testy. Pokud máte hormonální problémy, bolestivou menstruaci, nemůžete otěhotnět, u můžu potence, je problém v ledvinách. Žena se čití do plodu. Proto pokud mladé ženy plánují otěhotnět, měly by se nejdřív vyčistit.

A co stolice?

Sledujete svoji stolici? Chodíte pravidelně 2 – 3 krát denně? Pokud ne, hromadí se ve střevech toxiny. Stolici by měla být bez zápachu. Ve vodě nesmí plavat. Má být dobře tvarovatelná. Má mít barvu čokolády. Nesmí být mazlavá. Průjem značí zánět ve střevech. Zácpa málo vody a vlákniny. Ve střevech se nám vstřebávají živiny. Kdo si dá večer kafé nebo čaj a může spát, má zanesené střeva.

Naše tělo je systém a pracuje jako celek.

Tělo si hledá způsob, jak se zbavit toxinů a proto vznikají ekzémy, akné, problémy s klouby.. Tělo je postavené na základě chemických procesů. Pokud nám látky chybí, procesy neprobíhají jak mají a přichází únava a nemoci. Vitamín C. Potřebujeme ho 7 krát po 20 mg. To je 7 porcí ovoce a zeleniny denně. Vitamín B je rozpustný ve vodě a aby se vstřebal, musí se rozpustit ve vodě. Když je B vitamin s tukem, tak se ním obalí, nerozpustí se a nevstřebá se. Vitamíny se nevstřebají pokud máme zanesené střeva. Homocystein je aminokyselina, kterou tvoří každá buňka. Tvoří energii buňky. Když ho je hodně, buňka ho vyvrhne do mezibuněčného prostoru. Potřebujeme tělu dodat kombinaci vitamínů B6, B12 a kyseliny listové. Tehda se homocystein odbourá. Homocystein nabourává činnost orgánů. Přechází i do plodu.

Víte, kolik stojí nemoci?

Dáváme peníze za léky. Nikdo za nic nebere odpovědnost. Nedívejte se na televizi. Raději čtěte, učte se, choďte mezi lidi. Můžete pomoct jim a oni můžou pomoct vám. Přijde čas, kdy budeme investovat do svého zdraví. Je jen na nás jestli do prevnce, nebo do léků. Výživa není to, co jsme snědli, ale to, co se dostane do krve.

Pokud máte chuť na sladké, řešte parazity. Zárodky parazitů jsou všude. Škrkavky – z vajíčka se vyvine larva a přeleze do plic a z larvy se vyvine červ. V plících se tvoří hleny a pak se dostanou do střev a žaludku. Třeba děti pak kašlou a mají kruhy pod očima. Motolice – jsou v žlučových cestách. Červíci v žlučovodech jsou přisáté  na sliznici.

Kravské mléko

Teď už není mléko to, co bývalo. Jak žijí krávy dnes? Jsou ve stresu a produkují hormon stresu. Vylučují kortikoidy. Mléko pijí  mláďata. Obsahuje kazein, soli a je to nálož bílkovin. Mateřské mléko neobsahuje kazein. Kravské mléko má velké molekuly a hodně soli. Tělo musí rozložit bílkovinu a složit ji na lidskou bílkovinu. Jogurty v přírodě neexistují a jsou uměle vytvořeny. V obchodě jsou krémové, nadýchané a dávají se tam probiotické kultury z husí. Dělá histaminovou reakci na sliznicích střev (jak když vás štípne komár a udělá se vám vyrážka). Ve vyšším věku dochází pak ke cukrovce, chronickému zánětu střev, tvoří se hleny, kašel. „Kdybych mohla, zakázala bych kravské mléko prodávat.“

Bílkoviny

Bílkoviny jsou hlavní stavební složkou těla. Vytváří svaly, protilátky, hormony a enzymy. Potřebujeme minimálně tolik gramů proteinu, kolik vážíme. Nejlépe 1,5 krát tolik. Proteiny nejvhodnější pro naše tělo jsou na rostlinné bázi. Při nedostatku bílkoviny tělo spaluje vlastní svalovou hmotu. Když přijímáme hodně živočišné bílkoviny, nasycené tuky se nevstřebávají a jdou přímo do lymfy a do krve a ne do jater. Kdysi se jedlo hodně tuku, ale lidi se hodně hýbali a všechno se spálilo.

Výživa a očista těla.

Naše tělo vzniklo ze dvou buněk a má samoléčicí schopnost. Když hubneme bez výživy, v těle zůstanou toxiny. Teplota značí spalování toxinů. Teplotu do 38C bychom neměli snižovat., protože si tělo dělá protilátky. Nestačí jen výživa a pohyb, ale i očista. Pokud nemáte vyčištěné střeva, všechny doplňky jdou z těla pryč bez efektu. Střeva se regenerují dva roky! Pohyb zlepšuje proudění lymfy. Ale pozor! Fyzická zátěž způsobuje více odpadu. Pro naše tělo je důležitá očista a výživa, ale taky je potřebné přestat jíst jídlo, které nás zatěžuje. Naše strava přetěžuje játra. Oči jsou receptorem jater. Problém s játry značí i dvě vrásky mezi obočím, světlejší stolice, bolest hlavy na spáncích. Káva dělá v těle kyseliny.

Psychika jsou  nervy. Nervy jsou taky buňky. To samé jak ramena, klouby, střeva, úplně vše.

Slaná chuť souvisí s ledvinami. Sladká se slezinou. Pikantní s plícemi. Hořká se srdcem. Kyselá s játry.

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole.